Ga naar hoofdinhoud

KennisCommunity

4 november 2019 van 9.00 tot 17.00

Dialoogdag Klimaat en Oosterschelde

In ‘Het Vijfde Caisson’ bij het Watersnoodmuseum, Ouwerkerk

Op 4 november organiseert de KennisCommunity Oosterschelde het vervolg op het KennisCongres dat vorig jaar werd gehouden in het Topshuis op de Oosterscheldekering. Tijdens deze Dialoogdag staan de praktische gevolgen op de leefbaarheid aan de Oosterschelde en haar gebruikers centraal. Hoe hoog komt de zee? Welke extreme weersituaties zijn te verwachten? Wat betekent de watertemperatuurstijging? Experts uit de KennisCommunity gaan samen met ondernemers en burgers op zoek naar inzichten én oplossingen.

Het programma zoomt in op de randen van de eilanden; de overgang tussen de Oosterschelde en het aangrenzende land. In het bijzonder staan verschillende kustlijnlocaties op Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland centraal: samenwerken over elkaars dijken heen. Inzichten delen en bewustwording van de klimaaateffecten op het gebied rond de Oosterschelde vormen de basis voor de toekomst. Een basis die nodig is om zowel bedreigingen te onderkennen als ook tijdig na te kunnen denken over maatregelen die ons beschermen.

meld u aan

We dagen u uit uw bijdrage te leveren

Ik meld me aan voor de Dialoogdag Klimaat & Oosterschelde op 4 november 2019 in ‘Het Vijfde Caisson’ bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk
  Lees hier meer over de sprekers en het prikkelende programma van deze dialoogdag.

  U ontvangt per mail bevestiging van uw aanmelding. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in ‘Het Vijfde Caisson’.

  Wanneer u vragen heeft over de Dialoogdag, kunt u deze per mail stellen via info@onzeoosterschelde.nl

  Graag tot maandag 4 november 2019

  contact

  De KennisCommunity Oosterschelde komt voort uit het KennisCongres Oosterschelde dat in 2018 werd gehouden in het Ir J.W. Topshuis op de Oosterscheldekering.

  Dit initiatief kwam van vier vrijdenkers: Idco Duijnhouwer, Aad Smaal, Philip Drontmann en Siebe Kramer. Verenigd in hun ongerustheid zetten zij de gedachtenvorming over een veilige en leefbare toekomst van de Oosterschelde tijdig in gang.

  Het huidige kernteam bestaat uit Idco Duijnhouwer, Peter van Veelen, Renée Bron, Leo Adriaanse en Philip Drontmann.

  De KennisCommunity Oosterschelde is een onafhankelijk platform waar mensen zich inzetten voor een gezonde toekomst van de Oosterschelde. Binnen de community vinden en inspireren ze elkaar. Studenten en experts werken samen nieuwe concepten uit en demonstreren deze.

  Heeft u vragen? Neem gerust contact op, per mail: info@onzeoosterschelde.nl of 06 51380641 (Philip Drontmann).

  Back To Top